Lydbøgerne

Jeg elsker lydbøger! Jeg elsker, at de store historier bliver bredt ud på alle platforme, nøjagtigt som modtagerne ynder det allermest: Som en fortrolig bog i hånden, som en e-bog på farten eller som lyd i ørerne :-)

Alle mine romaner er blevet indlæst som lydbøger :-)

Men Arnulf sagaen har været i et drabeligt stormvejr! I årevis blev bøgerne fremragende indlæst af Bent Otto Hansen. Det er sådan, at et bogforlag indgår en aftale med et lydbogsforlag, som derefter finder indlæseren og producerer lydbogen. 

Denne gensidige aftale skulle fornyes forlagene imellem, netop da kontrakten på bind 7 skulle indgåes - og så skete der ting og sager ... som jeg ikke kan røbe alt om her. En smule forklaring skylder jeg dog. 

Faktum est, at forhandlingerne trak ud, og at lydbogsforlaget ikke ville sælge Bent Ottos Hansens indlæsning til min forlægger. Det rammer alle lytterne, og det rammer dermed mig. Bind 1-3 blev trukket af markedet og forsvandt fra Mofibo og e-reolen osv, og de kommende år vil bind 4-6 også løbende forsvinde i den velkendte indlæsning. 

Min elskede ukuelige tapre forlægger besluttede så, at hele Arnulf sagaen skal genindlæses helt fra begyndelsen, og at den nye indlæsning løbende kommer til at erstatte den forrige, efterhånden som aftalerne udløber på bind 4-6. 

At skifte indlæser er ikke mit valg, og det er ikke min skyld! Ingen forfatter kæmper som en jomsviking i seksten år for sin serie for derefter at sparke alt det opbyggede og højt anerkendte omkuld for sjov. Og det gør et forlag heller ikke. Jeg forstår hver eneste frustreredes lytters hyl, for jeg hylede selv mindst dobbelt så højt! 

Det eneste jeg kunne gøre var at kæmpe til det yderste for at ride stormen af og række Arnulf et nyt skib, der fuldt ud kunne stå mål med det gamle. 

Vi kastede os altså helhjertet ind i jagten på Arnulfs nye stemme! Og efter en lang tids stemmeprøver og samtaler, benspænd og nuancerede overvejelser fandt vi ham :-D 

Arnulf sagaens nye stemme hedder Morten Thunbo 😊 Han er en dybt erfaren og værdsat lydbogsindlæser, skuespiller og Shakespeare-ekspert med bærende roller på teatrene. Morten har medvirket i mange film og tv-serier, og han er nomineret af Mofibo-lytterne til Mofibo Awards for adskillige indlæste romaner. Så Arnulf er i kompetente værdige hænder, som har grebet om jomsvikingesværdet med den største seriøsitet og dramatisk indlevelse ❤️
 
Selv de bedste konger skifter. Livsløftende kærester skifter. Afholdte lærere skifter. Og det gør ondt! Derfor er det nu og da svært at måtte give slip og tage helhjertet imod en ny i et gammelt sæde, som før bar et velkendt og elsket, vant og trygt menneske, der nød veletableret gensidig tillid! Pludselig står der en "vikar i klassen", som umuligt kan hamle op med ham, man plejer at være sammen med. Skønt alle nok også har prøvet at være "vikaren".
 
En ny fortolker skal ikke være den forrige fortolkers ekko. Han skal gengive sagaen efter sin egen indlevede overbevisning, ligesom at ikke to skjalde fortæller Tors brudefærd ens. Og han skal modtages og anerkendes som sig selv, mens nysgerrighed og mangfoldighed slår kronbladene ud.
 
Jeg har lært utrolig meget om lydbøger. Om stemmelæber og mikrofoner, udfordringer og udholdenhed, drama, dedikation og udtryksmuligheder. Ingen kan brøle som Vagn og slippe godt fra det i mere end fem minutter - tænk bare på hvordan krigerne lyder efter Slaget om Trelleborg! 
 
Jeg indledte samarbejdet med Arnulfs nye stemme, og vi fandt straks hinanden! Jeg viste om i Arnulfs univers og gennemgik navne og steder og begreber, personligheder og miljøer, krigersind og sagahistorik. Mens vi inddrog musik og Shakespeare, så resultatet kun kan blive autentisk og oprigtigt og troværdigt indlevet. Jeg er dybt lettet og glad! 
 
Der vil være en overgang, hvor den nye og gamle indlæsning lever sammen. Og så vil der komme en tid, hvor jeg vil mindes Bent Ottos vidunderlige indlæsning med stor gulddyppet kærlighed og respekt - mens jeg fryder mig inderligt over den nye!
 
Så spring endelig med ombord på det skib :-D Hvis ikke nye skjalde overtog de rakte flammer, ville sagaerne jo uddø!
Arnulf sagaen var ugens serie på Mofibo i maj 2020

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Leif Larsen | Svar 05.01.2022 18:55

hej Susanne, hvornår kan vi forvente den nye bog i Arnulf sagaen

Susanne 10.01.2022 17:20

Hej Lars. Til sommer😊😊😊

kim roland Berg | Svar 18.12.2021 03:22

hej er bind 3 snart på lydbog er der en dato på hvornår ca den er klar jeg tænker på den hverdag sussane men vil ikke hoppe den over så håber den snart .....

kim roland 23.12.2021 00:24

Har undersygt sagen og snakkede med morten og der blev sagt sidst i januar ville han være færdig :)

Susanne Clod Pedersen 18.12.2021 07:09

Hej Kim! De er i fuld gang med indlæsningen, men jeg har ingen dato, desværre. Men snart

kim roland 18.12.2021 03:23

arnulf sagan jeg snakker om selfølgelig :)

kim roland | Svar 19.11.2021 21:43

Ridder Hialmer hvor findes den på lydbog ? Mvh

kim roland 20.11.2021 23:19

rider haimler hvor findes den på lydbog ville gerne have den indtil nr 3 arnulf kommer på lyd osse :(

Susanne Clod Pedersen 20.11.2021 13:15

Det gør den ikke pt Rettighederne udløb, men jeg håber, den bliver genindlæst.

Danni | Svar 18.11.2021 20:06

Fantastiske bøger !

Vagn bliver kaldt den mørke kriger. Er det fordi han har mørkt hår og øjne eller fordi han er mørk i huden ?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.08 | 08:12

Tak for dit svar, det var ærgerligt, det ville have været en god måde at introducere Arnulf for f.eks. ordblinde.😁

...
05.08 | 08:48

Hej Kitta. Tegneren mistede desværre modet undervejs, så her og nu er der ingen planer. Varme hilsener Susanne

...
04.08 | 21:15

Hej Susanne
Har du opgivet arnulf som tegneserie? Hvis ikke, hvor langt er den?
Mvh
Kitta

...
22.07 | 21:37

Hej Susanne
Ved du hvornår Ulveblodet kommer på E Reolen ?

...
Du kan lide denne side