Lydbøgerne

Jeg elsker lydbøger! Jeg elsker, at de store historier bliver bredt ud på alle platforme, nøjagtigt som modtagerne ynder det allermest: Som en fortrolig bog i hånden, som en e-bog på farten eller som lyd i ørerne :-)

Alle mine romaner er blevet indlæst som lydbøger :-)

Men Arnulf sagaen har været i et drabeligt stormvejr! I årevis blev bøgerne fremragende indlæst af Bent Otto Hansen. Det er sådan, at et bogforlag indgår en aftale med et lydbogsforlag, som derefter finder indlæseren og producerer lydbogen. 

Denne gensidige aftale skulle fornyes forlagene imellem, netop da kontrakten på bind 7 skulle indgåes - og så skete der ting og sager ... som jeg ikke kan røbe alt om her. En smule forklaring skylder jeg dog. 

Faktum est, at forhandlingerne trak ud, og at lydbogsforlaget ikke ville sælge Bent Ottos Hansens indlæsning til min forlægger. Det rammer alle lytterne, og det rammer dermed mig. Bind 1-3 blev trukket af markedet og forsvandt fra Mofibo og e-reolen osv, og de kommende år vil bind 4-6 også løbende forsvinde i den velkendte indlæsning. 

Min elskede ukuelige tapre forlægger besluttede så, at hele Arnulf sagaen skal genindlæses helt fra begyndelsen, og at den nye indlæsning løbende kommer til at erstatte den forrige, efterhånden som aftalerne udløber på bind 4-6. 

At skifte indlæser er ikke mit valg, og det er ikke min skyld! Ingen forfatter kæmper som en jomsviking i seksten år for sin serie for derefter at sparke alt det opbyggede og højt anerkendte omkuld for sjov. Og det gør et forlag heller ikke. Jeg forstår hver eneste frustreredes lytters hyl, for jeg hylede selv mindst dobbelt så højt! 

Det eneste jeg kunne gøre var at kæmpe til det yderste for at ride stormen af og række Arnulf et nyt skib, der fuldt ud kunne stå mål med det gamle. 

Vi kastede os altså helhjertet ind i jagten på Arnulfs nye stemme! Og efter en lang tids stemmeprøver og samtaler, benspænd og nuancerede overvejelser fandt vi ham :-D 

Arnulf sagaens nye stemme hedder Morten Thunbo 😊 Han er en dybt erfaren og værdsat lydbogsindlæser, skuespiller og Shakespeare-ekspert med bærende roller på teatrene. Morten har medvirket i mange film og tv-serier, og han er nomineret af Mofibo-lytterne til Mofibo Awards for adskillige indlæste romaner. Så Arnulf er i kompetente værdige hænder, som har grebet om jomsvikingesværdet med den største seriøsitet og dramatisk indlevelse ❤️
 
Selv de bedste konger skifter. Livsløftende kærester skifter. Afholdte lærere skifter. Og det gør ondt! Derfor er det nu og da svært at måtte give slip og tage helhjertet imod en ny i et gammelt sæde, som før bar et velkendt og elsket, vant og trygt menneske, der nød veletableret gensidig tillid! Pludselig står der en "vikar i klassen", som umuligt kan hamle op med ham, man plejer at være sammen med. Skønt alle nok også har prøvet at være "vikaren".
 
En ny fortolker skal ikke være den forrige fortolkers ekko. Han skal gengive sagaen efter sin egen indlevede overbevisning, ligesom at ikke to skjalde fortæller Tors brudefærd ens. Og han skal modtages og anerkendes som sig selv, mens nysgerrighed og mangfoldighed slår kronbladene ud.
 
Jeg har lært utrolig meget om lydbøger. Om stemmelæber og mikrofoner, udfordringer og udholdenhed, drama, dedikation og udtryksmuligheder. Ingen kan brøle som Vagn og slippe godt fra det i mere end fem minutter - tænk bare på hvordan krigerne lyder efter Slaget om Trelleborg! 
 
Jeg indledte samarbejdet med Arnulfs nye stemme, og vi fandt straks hinanden! Jeg viste om i Arnulfs univers og gennemgik navne og steder og begreber, personligheder og miljøer, krigersind og sagahistorik. Mens vi inddrog musik og Shakespeare, så resultatet kun kan blive autentisk og oprigtigt og troværdigt indlevet. Jeg er dybt lettet og glad! 
 
Der vil være en overgang, hvor den nye og gamle indlæsning lever sammen. Og så vil der komme en tid, hvor jeg vil mindes Bent Ottos vidunderlige indlæsning med stor gulddyppet kærlighed og respekt - mens jeg fryder mig inderligt over den nye!
 
Så spring endelig med ombord på det skib :-D Hvis ikke nye skjalde overtog de rakte flammer, ville sagaerne jo uddø!
Arnulf sagaen var ugens serie på Mofibo i maj 2020

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Claus | Svar 08.08.2021 13:26

Hej super fed bøger.
Meeeen det er lidt træls at i har fjernet den gamle oplæser på bøgerne ( ihverfald på Mofibo) inden den nye har indlæst dem…

Susanne 09.08.2021 14:00

TAK! Og ja! 😊

Simon | Svar 13.05.2021 20:49

Hej Susanne. Jeg er kæmpe fan af vinterjarlen, jeg har både læst den og lyttet til den, det krævede en kort tilvænnings periode. Kun ros herfra. KÆMPE FAN

Susanne 13.05.2021 22:13

Kære Simon. Tuuusind tak, hvor det glæder mig!! Meget

Hans Lund Madsen | Svar 13.05.2021 19:11

Det er simpel hen den vildeste viking saga , jeg nogen sinde har lagt øre til . Er nu på 8. Lydbog og den er stadig spændene og svær at lukke for. Tak Susanne

Susanne 13.05.2021 22:12

Kære Hans! KÆMPESTOR varm tak Hvor det glæder mig

Erik | Svar 14.04.2021 16:42

Hej Susanne, hvornår forventer vi vinterjarlen lander som lydbog? Mvh Erik

Susanne Clod Pedersen 17.04.2021 19:24

Hej Erik. Den er indlæst og vi arbejder på de sidste smårettelser - så snaaart

Steen Christensen | Svar 05.03.2021 18:56

Hej.

Vi har kigget efter Ridder Hailmar og Arnulf som lydbøger, men kan ikke finde dem på nogen streaming tjenester, ereolen eller Saxo.com Hvor kan de findes

Susanne Clod Pedersen 07.03.2021 12:20

Njahh.... Det kan de ikke for tiden Men Arnulf vender tilbage snarest - vi er i fuld gang med de nye indlæsninger Hialmar skal nok følge efter senere.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.09 | 10:19

Kæmpe varm tak!!!!

...
08.09 | 12:53

Mange tak for historien om Arnulf, den er vidunderlig og sproget er fantastisk, så billedskabende og vildt.

...
15.08 | 14:41

Hej Susanne
Jeg har hørt Arnulf som lydbog og vil så gerne fortsætte med Jomsvikingen men kan ikke finde den som lydbog?
Jeg kan finde bog nr 4, 5, 6 og 7

...
09.08 | 14:00

TAK! Og ja! 😊

...
Du kan lide denne side