Hialmar-anmeldelser

Hialmar-anmeldelser

 

 

                                                              Anmeldercitater

 

 DE GYLDNE SPORER:

 

”Den får ikke for lidt med høvisk tale og drabelige turneringer i ”De gyldne sporer”. Sproget bruser formfuldendt, og Susanne Clod Pedersens musikalitet fejler bestemt ikke noget.”

Berlingske tidende

 

”Romanen har et imponerende klangfuldt sprog, kampscenerne er meget ægte og ridderne mangler intet i høviskhed.”

Weekendavisen

 

”En spændende roman. Underholdningen er på plads.”

Fyns Stiftstidende

 

”Har man hang til de rigtig gamle dage, så er Clods første bind af en riddertrilogi det rigtige valg.”

Jyske Vestkysten

 

”En historisk roman, der som en vældig gobelin fortæller den nordsjællandske, danske og europæiske middelalder, hvor et væld af detaljer væver sig ind i hinanden, og hvor sprogets rytme, klangbund og forfatterens opfindsomme ordforråd er en fornøjelse at nyde. Den lover godt for alle med hang til stærke mænd og stolte kvinder, ryttere i rustning, blændende had, sitrende kærlighed og ikke mindst historie. De gyldne sporer ender med at være en af den slags bøger, der bare må med alle vegne. Susanne Clod Pedersen kan roligt knæle og modtage sit forfatterridderslag.”

Frederiksborg Amtsavis

 

”Den lever smukt og rigt. Sproget er levende, fyldigt og malende. De gyldne sporer er en rigtig god læseoplevelse, som stråler inden i en bagefter. Jeg fældede et par tårer undervejs.”

Helsingør Dagblad

 

”Hun leverer et levende skrivetalent, krydret med en fantastisk omfattende research og en empati med sine figurer, der er næsten uden sidestykke i sin genre. Susanne Clod Pedersen har gjort det igen; hun har matchet triumfen fra sine tidligere vikingeromaner om Arnulf, så man som læser må føle, at man står midt i middelalderen.”

Boganmeldelse.com

 

”Holder du af ridderturneringer og middelalderen i det hele taget, er denne bog et must! Den er flot skrevet i et sprog, hvor man i høj grad fornemmer forfatterens egen indlevelse i den tidsperiode hun skriver om. Historien ridses op som en ren ”Romeo og Julie”- fortælling henlagt til nordligere himmelstrøg, og mange begivenheder kunne hurtigt blive alt for kliché-agtige, hvis det ikke var for forfatterens store evne til at gøre historien troværdig! - Jeg er imponeret og medrevet af fortællingen, for det er ufatteligt svært at skrive en troværdig historisk roman! Jeg er især vild med by- og stemningsbeskrivelserne – ikke mindst i de scener der foregår på turneringspladsen. Alt står lysende klart for én, og man føler sig som tilskuere på tribunen! Nyd bogen.”

Vikingebloggen

 

                                                           Anmeldercitater

 

                                                       DEN HØJESTE ÆRE:

 

”Bogen er som en kæmpemæssig middelaldergobelin, hvor billederne farverigt, levende og nærgående fylder læseren. Sproget er malende og kraftfuldt. Da jeg havde lagt bogen fra mig, var han der endnu, Hialmar, den ridderlige, ærlige, trofaste og idealistiske fyr midt i de forfærdelige kampscener og syg om hjertet. Jeg vil altid med denne udmærkede bog som eksempel huske på, at idealisme er farligt, når det kobles med umenneskelighed og magtsyge.”

Helsingør Dagblad

”Susanne Clod Pedersen har med sin anden bog i serien om Hialmar skabt en intens og forrygende historie. Susanne bruger et sprog, som er så beskrivende, at man nærmest har en film kørende på nethinden imens man læser – ned til de mindste detaljer. Selve historien er rigtig bindende – den fanger en, og man får lyst til at læse den næste side også, i stedet for at lægge den fra sig. Har man den mindste interesse for middelalderen, kampe med sværd og så videre, så er denne bog guld værd.”

Mikkel Hyttel, Liveforum

 

”Glæd dig til den!”

Kim Andersen, Liveforum

 

”Genremæssigt kan man jo ikke komme udenom at nævne Arn-serien.”

Lektørudtalelse.

 

”Bogen egner sig efter min mening særdeles godt til højtlæsning på en mørk aften, hvor tilhørerne kan forme deres egne billeder i tankerne. Jeg glæder mig til endnu engang at følge Hialmar.”

Historie-online.dk

                                        

                                                          DET STØRSTE KALD

 

”Medrivende spænding.”

Berlingske tidende

 

”Med sine temaer om krigstraumer, idealismens værdi og følelsesmæssige kriser er den helt aktuel. Samtidig er den skrevet i et medrivende og farverigt sprog. Disse temaer foldes storladent ud og beskrives så hjertet bløder og hjernen knager. Og midt i det hele kæmper, græder, tvivler og vredes Hialmar så kraftfuldt, ærligt og mismodigt, at bogens sider bliver levende og rører gåsehudsagtigt og sitrende ved læseren. Ligesom Hialmar så rystes, græder og glædes læseren og føres dybt, dybt ind i ridderens verden, hvor bog, omgivelser og sprog bliver en sanselig og kraftfuld oplevelse. Samtidig er Hialmars følelsesmæssige kamp så intenst beskrevet, at jeg med sammensnøret hjerte følte og så hans og hans nærmestes handlemåder som rigtige og logiske, selv om de set udefra slet ikke kunne vurderes sådan. Hialmar er en person fra det 15. århundrede, men hans oplevelser kan uden problemer overføres til vores hverdag. Riddertrilogiens bind tre er som en gylden, varm og nærende drik for både krop og sjæl.”

Helsingør Dagblad

 

”Der er visse ligheder med fx Jan Guillous serie om Arn. En god læseoplevelse.”

Lektørudtalelse

 

”Trilogiens historie er god.”

Historie-online

 

”Ridder-trilogien om den danske ridder skrevet af Susanne Clod Pedersen er eminent skrevet.”

Hvidbjerg Boghandel

 

”Læseren kommer helt ind under huden på riddertidens æresbegreber og den voldsomhed og grusomhed, der herskede på slagmarken, når mænd i tunge rustninger tørnede sammen i mudder og søle i en kamp på liv og død.”

Alt om historie

 

”Mindst lige så spændende, seriøs og grundig som Jan Guillou’s historier om tempelridderen Arn.”

Løkken Folkeblad

”Spænding, romantik, kærlighed og drabelige kampe. Sprog fyldt med maleriske beskrivelser og høvisk tale. Minder en hel del om Guillous historier om tempelridderen Arn. Den samlede historie er særdeles intens og underholdende, og det mærkes tydeligt, at forfatteren har sin research og sine detaljer på plads.”

Litteratursiden

 

                                                          Læserne mener:

 

”Jeg mener at du er den bedste forfatter Danmark har. Du er fantastisk.”

Susanne

 

”De er sgu gode, det er de første bøger jeg har læst færdigt i over 3 år. Kan ikke vente til sidste bog …”

Jonas

 

”Den bedste på sit felt. Suverænt. Anbefales på det allermest gloende.”

Kaare

 

”Den fangede fra første side, er godt skrevet.”

Tina

 

”Jeg slugte første bind af Hialmar-trilogien. Velskrevet og spændende, har nu endelig efter et par måneders ophold i køen kunne hente bind 2 på biblioteket. I den grad fan.”

Ole

 

”Super gode bøger. Dejligt velskrevne. Jeg glæder mig meget til at læse sidste bog.”

Jane

 

”Godt skrevet og meget fangende … man bliver simpelthen nød til og læse den færdig ..

Mange + + + + + ”

Torben

 

”Jeg tror aldrig jeg har været så begejstret for en bog som denne. Jeg levede fuldstændigt med. Den er usandsynlig god. Den er skrevet helt fantastisk. Jeg er dybt imponeret.”

Jannet

 

”Det er bare flot. Det er helt fantastisk at læse noget som er så gennemarbejdet.”

Claus

 

”Du har en beundringsværdig måde at skrive på.”

Karen

 

”Din beretning om slaget ved Agincourt er rystende god og uforglemmelig. Din detaljeviden er imponerende.”

Poul

 

”Hvilken glæde det er, at læse en bog hvori detaljerne er så præcise og vel undersøgte. Bøgerne i serien med Arnulf og ikke mindst Hialmar rummer så mange følelser og forståelse for menneskets natur.”

Henrik

 

 

”Super godt skrevet. Er du klar over hvor lidt søvn jeg får disse dage…”

Birger

 

”Hialmar trilogien rules! Super gode bøger. Jeg blev meget begejstret.”

Joakim

 

”Fantastiske bøger du har skrevet, de hører til den gruppe man bare kan læse igen og igen … de er da total oplagte til filmatisering.”

Henrijette

 

”Hvornår kommer de næste tre bind om Hialmar?”

Christian

 

”Jeg er en stor fan.”

Sara

 

”Jeg har været totalt opslugt af bøgerne! Hvor har det bare været helt igennem pragtfuld læsning! Jeg læser rigtig mange historiske romaner og jeg må sige at dine ligger helt i top! Jeg håber at der kommer meget mere fra din hånd. Skriv for pokker, skriv!!!”

Gitte

 

”SLUGTE dem!”

Lone

 

”Vi blev vildt begejstrede. Den bliver helt sikkert en klassiker! Den bedste middelalderroman jeg har læst. Et mesterstykke. Arn er bare Carl Hamilton i middelaldertøj, mens Hialmar er den ægte vare. Anbefales på det varmeste.”

Donald

 

”En kanon skrevet serie.”

Kim

 

”En pragtfuld oplevelse.”

Freddy

 

”Forrygende. Fantastisk.”

Thomas

 

”En fed trilogi.”

Nicolai

 

”Fantastisk fortælling.”

Knud

 

”Hialmar kan til hver en tid tæve Arn Magnusson!”

Frede

 

”En fed trilogi.”

Lasse

 "Puha, hvor er den spændende :-) Medrivende fortælling. Jeg deltog både i kampe og glade stunder. Nød hvert et ord."

Elin

"Tak for en virkelig god fortælling. Du er en fantastisk forfatter."

Flemming

"Oplev det utrolige slag ved Agincourt i din lænestol og hør Oriflamme smælde over dit syndige hoved!"

Poul

"Har lige gennemlæst Ridder Hialmar på 3 uger. Hvor var den dog fed! Jeg er stor fan! Kommer der mere om ham?"

Daniel

”Din ridder står ikke tilbage for din viking når det gælder beskrivelserne af de mange farer og voldsomme følelser – fra dyb kærlighed til ædende jalousi og flammende vrede! Din beskrivelse af Hialmars oplevelser ved Azincourt er så fabelagtigt godt beskrevet, at det føles som at have været der selv! Jeg kommer til at græde af savn, når den sidste side er læst! :-)”

Charlotte

”BRAAAVOOO – du skriver jo fantastisk godt.”

Susanne

”Super bog.”

Jan

”Jeg slugte Ridder Hialmar på to dage. Er vild med den.”

Lisbeth

”Kan klart anbefales.”

Kim

”Fantastisk skrevet.”

Benny

Spændende.”

Freddy

”Bør læses før din nabo … den er virkelig første klasses.”

Flemming 

”Den er skide god.”

Sonja

”Håber på en fortsættelse.”

Kim

 ”Fantastisk gribende fortælling.”

Ellie

 ”Æææææælsker den roman!”

Charlotte

 

"Endnu en uovertruffen god bog."

Kim

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Flemming | Svar 08.04.2016 19.13

Tak for en virkelig god fortælling, jeg håber på en opfølger/er til Hjalmer, er spændt på hvordan livet går efter hjemkomsten.

du er en fantastisk forfatter.

Susanne Clod Pedersen 08.04.2016 19.21

Tuuusind tak!!! Jeg håber også på en opfølger Engang ... når jeg er færdig med Arnulf sagaen

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I går | 13:11

Taaaak, hvor er det bare super dejligt at høre Vi ses!

...
21.01 | 21:13

Købte de 4 første Arnulf-bøger på bogmessen i efteråret. Hold da op, de er spændende, detaljerede og velskrevne 👍 Glæder mig til dit foredrag i Slagelse d. 30.

...
09.01 | 18:11

Ha ha - Blodringen kommer engang i sommeren, ved ikke hvornår. Skal nok råbe højt om markeder på facebook, når alt er på plads. Du er velkommen derinde

...
09.01 | 18:08

Hej Tonny! Tuuusind tak SÅ dejligt at høre! Glæder mig! God vind!!

...
Du kan lide denne side